Paulownia elongata

ImageImage

Seminte de paulownia elongata

600sem-12lei

1200sem-25lei

Detalii despre germinare gasiti aici

http://hapy.sunphoto.ro/Paulownia_tomentosa_si_elongata_germinare

Comanda de seminte se poate face si aici

http://hapy.sunphoto.ro/a_a_a_a-Seminte_paulownia_tomententosa_si_elongata

Paulownia elongata se preteaza mult mai bine pt. producerea de cherestea decat tomentosa.Tulpina este mult mai dreapta iar coroana se formeaza la inaltime mai mare decat la tomentosa

Paulownia este un arbore originar din China, dar foarte adaptabil la clima europeana. Sunt pomi ce isi pierd frunzele toamna, cu o inaltime de 12-20 m, cu frunze mari sub forma de inima, cu diametrul de 15-40 cm, frunze ce sunt aranjate in perechi opuse pe creanga. Florile sunt produse primavara devreme in buchete lungi de 10-30 cm, cu o corola tubulara violeta ce seamana cu floarea de degetel rosu. Fructul este o capsula uscata, ce contine mii de seminte foarte mici.

Arborele Paulownia straluceste prin dimensiunea sa impunatoare fiind usor de intretinut sau ingrijit, drept urmare foarte multe persoane il planteaza in scopuri decorative, florile lor avand un aspect extrem de frumos. ArborelePaulownia nu trebuie replantatdupa taiere,noul copacrefacandu-sedin tulpina taiata.

Lemnul arborelui Paulownia are o calitate superioara si o vasta utilizare ,este foarte rezistent dar si estetic avand o textura fina fara noduri,este usor de lucrat fiind potrivit pentru fabricarea de mobilier, placaj, usi si multe alte intrebuintari.De asemenea lemnul acestui arbore se usuca rapid fara sa se deformeze sau sa se crape ceea ce ajuta in folosirea ulterioara a lui.

Frunzele si florile arborelui fiind bogate in azot pot servi ca bun fertilizator al solului ,de asemenea pot fi folosite ca furaje pentru animale. Florile sunt foarte apreciate de albine pentru productia de miere (un potential de 1000 kg nectar pe un ha de plantatie).

Florile sunt frumoase si pline de culoare primavara iar copacii sunt verzi si umbrosi in timpul verii. Speciile de Paulownia sunt prin urmare foarte potrivite pentru infrumusetarea si imbogatirea mediului inconjurator. Ele sunt, de asemenea, la fel de potrivite pentru amenajarea teritoriului din zonele urbane si industriale.

Fiecare copac de Paulownia poate ajunge la o inaltime de 15-20m, conditii in care poate fi taiat si pus la vanzare.O alta caracteristica esentiala a arborelui este faptul ca acesta creste foarte rapid,prima taiere se poate face la 8 ani.Lemnul cel mai bun este la 25 ani.
Un aspect foarte important referitor la acest arbore este acela ca dupa taierea lui, nu este nevoie de replantarea unui nou copac,acesta refacandu-se din tulpina taiata, economisindu-se astfel timp pretios .

Advertisements

One thought on “Paulownia elongata

  1. Pingback: Paulownia elongata | My Blog Paulownia-arborele printesei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s